Cara mriksa kesalahan inverter kasebut

Cara mriksa kesalahan inverter kasebut

Umum banget ing industri inverter. Kepiye cara mriksa kesalahan kasebut sawise inverter wis suwe digunakake?
Supaya inverter bisa mlaku kanthi normal, kudu dipasang kanthi ketat karo spesifikasi teknis lan instruksi inverter nalika digunakake, lan kudu memenuhi persyaratan pasokan listrik lan lingkungan panggunaan. Tegangan input sing umum digunakake yaiku inverter telung tahap 380V480 V, sing bisa terus fluktuasi 10%. Frekuensi pasokan listrik input gelombang pendek yaiku 50 / 60Hz, lan fluktuasi yaiku 5%. Konverter frekuensi khusus minangka masalah liyane.

1. Deteksi sirkuit penyearah ing deteksi statis konverter frekuensi

Nalika inverter wis diuji kanthi statis, kudu nyoba sirkuit penyearah sawise mesin mati. Pisanan, copot kabeh kabel output saka inverter; sing nomer loro, golek sirkuit DC sing positif lan negatif ing inverter, banjur putar tombol multimeter menyang blok dioda. Katelu, sambungake probe ireng lan probe abang menyang kutub positif lan negatif saka bis DC lan garis output telung kawat, lan cathet telung nilai voltase sing ditampilake dening multimeter; yen enem nilai sing diukur saka multimeter padha, iku nuduhake manawa jembatan penyearah normal, yen ora nuduhake Ana masalah jembatan penyearah lan kudu diatur utawa diganti.
Deteksi sirkuit inverter ing deteksi statis konverter frekuensi

Ing tes statis saka inverter, tes sirkuit inverter lan tes sirkuit penyearah meh padha, lan kalorone ditindakake nalika inverter dipateni. Bedane yaiku ing tes sirkuit inverter, tombol multimeter kudu diuripake dadi resistensi × 10 gir, probe abang lan ireng kudu disambungake menyang tiang negatif bis DC, lan kontak karo set output 3 kabel menyang rekam sirkuit inverter kanthi kapisah Lan cathet nilai resistensi. Telung nilai resistensi sing ditampilake pungkasan padha, lan nilai sing ditampilake pungkasan yaiku OL. Gunakake cara sing padha kanggo nyambungake probe ireng menyang kutub positif ing bis DC, lan asil pangukuran tetep, nuduhake manawa inverter normal. Yen ora, nuduhake yen ana masalah modul inverter IGBT inverter, lan modul IGBT kudu diganti.

zhunalvimg (2)
zhunalvimg (3)

2. babagan deteksi dinamis saka inverter

Tes dinamis mung bisa ditindakake sawise kabeh tes statis normal. Ing tangan siji, sadurunge ngoperake inverter, priksa manawa voltase input lan level voltase inverter padha; ing sisih liyane, kudu mriksa manawa saben terminal lan modul kasebut longgar lan apa sambungane normal. Sawise inverter diaktifake, dhisik ndeteksi kesalahan, lan nemtokake sebab lan jinis kesalahan miturut kode kesalahan; kapindho, priksa manawa paramèter sing disetel lan paramèter mbukak sing padha. Yen inverter ora nyambung karo beban lan ora ana ing operasi, mangga ngukur apa voltase output telung kabel kasebut konsisten.


Wektu kiriman: Mei-10-2021